Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
733
A 25 gyakorlatban kernem segitsegeteket kerlek segitsegetek S.O.S.!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha AM=AN akkor MB=NC. Ekkor BCNM meghatároz egy egyenlő szárú trapézt. Ilyen módon BN és CM a trapéz átlói. Mivel a trapéz egyenlő szárú, ezért az átlói egyenlő arányban osztják egymást két részre, tehát PB=PC és PM=PN.

Remélem ez így megfelel és érthető, de azért te is gondold végig. Ha nem értesz egyet, javits ki engem nyugodtan :)
1