Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerem szepen segitsetek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
536
A 25 gyakorlatban kene a segitsegetek!kerlek titeket segitsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel AM=AN és AB=AC ezért ebből következik,hogy MB=NC
Tehát MNBC szimmetrikus trapéz lesz ami azt fogja jelenti, hogy van körülírható köre
PB=PC ugyanazt jelenti, hogy BC alapon fekvő 2 szög megegyezik. Mivel mindkettő MN ívhez tartozó kerületi szög ezért egyenlőek lesznek. Vagyis PB=PC
Módosítva: 9 éve
1