Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gyorsító erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
491
1000 kg tömegű gépkocsi álló helyzetből 0,6 m/s2gyorsulással indul. Mekkora a gyorsító erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sürgősen
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=1000 kg
a= 0,6 m/s^(2)
ugye a háromszög
a=F/m (kezeljük úgy mint egy egyenletet és legyen az F amit meg akarunk határozni (szóval *m))
a*m=F
1000 kg *0,6 m/s= 600 N
(figyelj, arra ha hasonló feladat van, hogy az SI nek felejen meg ... (kg= súly pl m/s = v vagy a)
Módosítva: 6 éve
0