Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
778
Egy iskolában 8 osztály van, minden évfolyamon egy. Az igazgató véletlenszerűen kiválasztott két osztályt, akiket meghív pizzázni. Mennyi a valószínűsége, hogy a 8. osztályt meghívja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Összes esetek száma: nyolcból kettőt ennyiféleképpen lehet kiválasztani: `((8),(2))`
Kedvező esetek száma: a 8. osztály mellett 7-féle lehet a másik kiválasztott osztály, tehát 7 a kedvező esetek száma.

Valószínűség: `7/( ((8),(2)) )=7/( (8·7)/2) = 2/8 = 1/4`
0

A feladatot bongolo tökéletesen megoldotta, csak szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ilyen típusú feladatokra hallhatsz magyarázatot a youtube csatornámon. Minél több ilyen példát látsz, annál jobb érzéked alakul ki megoldani ezeket a feladatokat. Üdv, https://www.youtube.com/watch?v=BWuVICYxKcQ&t=417s
0