Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Indukció, sugár, mágneses erő számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
576
Egy kezdetben nyugvó elektront 1500 V potenciálkülönbséggel gyorsítunk, majd belőjük a mágneses térbe. Mekkora a mágneses tér indukciója, ha az elektron 1 cm sugarú körpályán mozog?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Soss
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
B = mágneses tér indukciója
μ = légüres, mágneses tér permeabilitása
I = áramerősség
R = sugár
B = μ0 * I / 2R

Szerintem ez a képlet kell neked. Én legalábbis ezt használnám. ;)
0