Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
390
Csatoltam képet, előre is nagyon köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A forgatónyomatékot megkapod, ha az erőt megszorzod az erőkar hosszával.
Illik az erőkar hosszát méterbe átváltani!!
pl. az első feladat:
F=30 N
d=25 cm = 0,25 m
M=F·d=30·0,25 Nm = 7,5 Nm

A többinél is csak ez az `M=F·d` képlet kell.
1