Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolási feladat, kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
410
Hány darab Al-atomot tartalmaz 1 cm hosszúságú alumínium kocka. Az Al-sűrűsége 2,7 g/cm³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, alumínium
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 Cm3 =ugye a kocka térfogata azaz =2,7g =x atom...
Atomtömege kb. 26,98 g/mol
Ugye 1 mol= 6*1023 részecske...
Szóval SZERINTEM:
2,7g/26,98g =kb 0,1 mol
0,1 mol= 6*1022 részecske ...
És ugye az atom def: A kémiában az atom a kémiai elemek azon legkisebb részecskéje, ami megőrzi az elem kémiai tulajdonságait.
Szóval én erre tippelnék
0