Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
1037
Segítséget szeretnék kérni a képeken szereplő matematikai feladatokhoz.
Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1

Beleszúrom a szakasz egyik végébe a körzőmet, a szakasz felénél nagyobbra nitom, szakasz alatt-fölött körív, ugyanezt megismétlem a szakasz másik ,,oldalán,,.

2. alfa- 42
béta 69
gamma= 180- (69+42)= 69

3.
180-42= 38

4. hegyesszögű

5. egyenlőszárú

6. igen mert ha bármely két oldalát összeadod akkor nagyobb lesz a másiknál

7. a) súlyvonal
b) magasság
c)magasságvonal
d) középvonal

8. egyállássú: alfa-epszilon
csúcszög: alfa-gamma
fordított állás: delta-fí
kiegészítő: alfa-béta

Az utolsó kettőről mi még nem tanultunk szóval abban nem tudok segíteni bocsi :(

0

Csatoltam képet. Andika! Mivel már más nagyon aranyosan igyekezett válaszolni, ezért kérlek, őt jelöld be válaszadónak. Én csak képeket küldtem a szakaszfelező merőleges szerkesztésének lépéseiről. OK? Ha azt akarod, hogy az utolsó 2 meglegyen, tedd ki újra. Máskor egyesével tedd ki a példáidat. Üdv.
Módosítva: 6 éve
0