Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény, amper, áramerősség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
438
660w teljesítményű fogyasztót 220v-os áramforrásra kapcsoljuk. hány amper a fogyasztón áthaladó áram erőssége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P = 660 W
U = 220 V
I = ?
----------------------
P = U · I --> I = P/U
I = 660 W / 220 V
I = 3 A
Módosítva: 6 éve
1