Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudáspróba

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1113
Számítsa ki a következő sokszögek belső szögeinek a nagyságát!
1. A háromszög egyik belső szöge 28°, a másik belső szöge fele akkora, mint a mellette lévő külső szög.

2. A trapéz két belső szöge 63° és 100°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
α = 28 fok
β --> β/2= β' (külső szög)
a belső és a mellette lévő külső szög összege 180 fok --> β/2+β=180
--> β=60 fok
γ= 180-(60+28)=92 fok

2. a trapéz esetében: az egy oldalon fekvő szögek összege 180 fok, tehát a 60 fok melletti szög 120 fokos, a 100 fok melletti pedig 80 fokos.
0