Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Csatolom a képet, az a feladat hogy fel kell írni a kör egyenletét amin mind a 4 pont rajta van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kor, egyenlet, köregyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Legutóbb nagyon elbonyolítottad a három ponton átmenő kör egyenletének felírást. (Remélem, most jobban megérted.) (Más módszerrel is megkeresheted a kör egyenletét! pl: igazolod, hogy ez derékszögű háromszög - középpontja az átfogó fele - sugara az átfogó hosszának fele.)
A D pont koordinátáit helyettesítve megnézem, hogy rajta van-e ezen a körön.
1

https://www.youtube.com/watch?v=OWB7cn51KSw&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=3
A youtube csatornám videójában pont ilyen példát magyarázok el. A 8. perctől kezdve. Kérlek szánj rá 4-5 percet a meghallgatására. Természetesen az előttem szóló javaslata is helyes. Köszi!
0