Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Ezt kéne megoldani valahogy, hogy megkapjam a kettest
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Először is a gömb(tekegolyó) térfogatát a következő képlettel számoljuk ki!
Vgömb= (4*R3*π)/3
A golyó átmérője 12 cm. Akkor a sugara r= 6 cm.
Ezt átváltjuk dm-re(mert később szükség lesz rá).

6cm=0.6 dm
A gömb térfogatának képletébe helyettesíts be a gömb sugarát:
(4*0.63*3.14)/3=0,90432 kg/dm3
és megkapod a golyó térfogatát.
Az eredményt szorozd be a gömb sűrűségével (3kg /dm3) és megkapod, hogy hány kg-os a golyó.
(Amúgy2,71296 kg.)

Így érthető?
0