Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat sürgősen! :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az értelmezési tartományról csak annyit, hogy a nevezőben az x ne legyen olyan szám mellyel behelyettesítve 0-át kapsz, tehát az alábbi számok kimaradnak.
Az x:
a)-nál nem lehet 1 és (-1)
b)-nél nem lehet -3
c)-nél nem lehet -17 (a második szorzás miatt, mert arra 0 jönne ki és ugye bármi szorozva 0-val az 0) és 5/6 sem lehet az első miatt.
Módosítva: 6 éve
0

Szeretnélek megkérni, hogy Nayemnek add a megoldásért járó pontot. Tökéletesen állapította meg az értelmezési tartományokat, és biztosan elkerülte a figyelmét, hogy egyszerűsíteni is kell az algebrai törteket. Ez bárkivel előfordul. Az első a házid, de küldtem hozzá gyakorlást is. Jó? Viszont megtisztelnél vele, ha megnéznid a következó videókat a youtube csatornámon. A másodikra kicsit később kerül sor, de annál ügyesebb leszel.
https://www.youtube.com/watch?v=gvR2lVSSjiY https://www.youtube.com/watch?v=SnTWO4oz2I8&t=570s

Módosítva: 6 éve
0