Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
787
Matek:(
Hogyan tudnám ki számolni a haromszog ma magasságat. A magassaga:4cm a oldala:4 b oldala:2,8 c oldala :2.8
Pitagorasz tetellel kellene. Elore is koszomom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nem értem, ha a magasságmeg van adva miért kell kiszámolni,esteleg az a ra gondoltál?
0

Ha jól értem, akkor ez egy egyenlő szárú háromszög, amiről azt kell tudni, hogy az alaphoz tartozó magasság merőleges az alapra, és felezi is azt, tehát ha az alaphoz tartozó magasság ma, akkor lesz egy olyan derékszögű háromszögünk, ahol a befogók hossza ma és 2 cm, az átfogó hossza 2,8 cm, ekkor felírhatjuk a Pitagorasz-tételt:

2²+ma²=2,8²
4+ma²=7,84
ma²=3,84
ma=~1,96, tehát az alaphoz tartozó magasság 1,96 cm.
1