Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
528
A piacon almát és körtét vettem, összesen 8kg-ot. Az alma kg-onként 170Ft-ba, a körte kg-onként 210Ft-ba került. Összesen a gyümölcsökre 1480Ft-ot költöttem. Mennyi almát és körtét vásároltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
alma legyen X
körte legyen Y

x + y = 8
170 * x + 210 * y = 1480

x-et kifejezzük:
x = 8 - y

Vissza helyettesítünk a 2. egyenletbe:
170 * (8 - y) + 210 * y = 1480
1360 - 170 * y + 210 * y = 1480
40 * y = 120
y = 3

Ha y = 3, akkor:

x = 8 - 3
x = 5
0