Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1639
Melyik az a szám, amelynek hatszorosa eggyel nagyobb, mint a nála hárommal nagyobb szám ötszöröse?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x*6=(x+3)*5+1 / zárójelfelb.
x*6=5x+15+1 /összevonás
6x=5x+16 /-5x
x= 16
Ell.: 16*6 = 96
(16+3) *5=95
0