Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1132
Egy téglalap oldalainak aránya 4:5. Kerülete 90cm. Mekkorák a téglalap oldalai? Mekkorák a téglalap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az arányból kiindulva az egyik oldal a=4·x a másik oldal b=5·x
A kerület K=2·(4·x+5·x) tehát 18·x=90 ⇒ x=5
Tehát az egyik oldal a=4·5=20 cm, a másik oldal b=5·x=25 cm
A terület T=a·b=20·25=500 cm²
0