Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen! Nem értek belőle semmit.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet. Egy példádat megcsináltam, de ha valóban meg akarod érteni az ilyen típusú feladatokat, akkor nézd meg a youtube csatornámon a következő lejátszási listám videóit. Meglátod, jó érzés, ha magad is meg tudod oldani ezeket a feladatokat. Ha még mindig nem megy, akkor egyenként kérdezz rá a feladatokra. https://www.youtube.com/watch?v=j21MOo3lX-o&list=PLwXxAxAEOlGi9V6gg5-bKzSjBVAQMubor
Módosítva: 6 éve
0

Az 1. feladatban a gondolt szám legyen x. Hozzáadsz 26-ot, eddig x+26. Megszorzod 4-el, (x+26)·4 (a zárójel azért kell, mert ugye az egészet megszorzod). Eredményül a gondolt szám 12-szeresét kapjuk, tehát (x+26)·4=12·x
Már csak a számolást kell elvégezni, a zárójel felbontásával kezdve. Tehát az (x+26)·4 -ben először az x-et, majd a 26-ot megszorozzuk 4-gyel, így 4x+104 lesz az egyenlet bal oldalán. A teljes egyenlet tehát jelenleg 4x+104=12x. Vonjunk ki mindkét oldalról 4x-et, így 104=8x lesz az eredmény. Nincs más dolgunk, mint a 104-et elosztani 8-cal(, hogy meglássuk, mennyi 1x). A végeredmény tehát x=13 .
0