Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség-koncentráció

Főoldal » Középiskola » Kémia
1330
Van egy házi feladatom, amit nem tudok megoldani...
Szóval:

1. Hány tömegszázalékos a tengervíz, ha a 150,0 grammos minta bepárlása után 5,25 gramm só maradt vissza?

2. Egy nagyon erős gyógyszer hatóanyag-tartalma 0,001 m/m% csupán. Hány gramm a hatóanyag egy 2 g-os tablet- tában?

3. A 200 ml-nyi köhögés elleni szirupban az aktív hatóanyag 4,2 V/V%-ban található. A gyógyszer egyszeri adagja egy teáskanálnyi (5 cm3-nyi). Hány milliliter hatóanyag jut a szervezetünkbe egyszeri bevételkor?

4. 0,5 mol NaCl van feloldva 0,05 liter oldatban. Milyen az oldat anyagmennyiség-koncentrációja?

5. 0,5 gramm NaCl van feloldva 0,05 liter oldatban. Milyen az oldat anyagmennyiség-koncentrációja?

Köszönöm szépen előre is a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
1. osz 150
oa 5,25
o=osz+oa=155,25
m/m%=moa/mo*100=5,25/155,25*100=3,38%
A tengervíz 3,38 m/m%-os.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Máskor kérlek egyesével tedd ki a feladatokat. Hamarább kapsz válaszokat. Üdv.
Módosítva: 6 éve
0