Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Csatolták, köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Függvények, matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) a
2.) y ∈ [2;6]
3.) f(x) = 0,5x - 4
Ez egy olyan egyenes, melynek a meredeksége 0,5, ami azt jelenti, hogy 2 egység alatt nő 1-et, és ez az egyenes le van tolva 4-el (azaz az y tengelyt -4-ben metszi), és mivel a [-2,10] intervallumon kell ábrázolni, ezért az egyenes a V(-2;-5) ponttól az U(10;1) pontig tart (ha ábrázolni akarod, elég ezt a két pontot vonalzóval összekötnöd).
4.) f(x) > 0 egyenlőtlenség megoldása az x tengely feletti, és a függvény görbéje közötti rész, ami ugyebár a függvény zérushelyei közötti résszel egyenlő. A függvény zérushelyei:
ZH1 : x = 2
ZH2 : x = 6
Az ezek közti területet így lehet megadni: x ∈ [2;6] vagy 2 ≤ x ≤ 6
A függvény legnagyobb értéke az a hely, amelyik a függvény "legmagasabb" pontja, ezt is koordinátákkal kell megadni, a fv. képe alapján ez a pont: A(3,75;3)
Módosítva: 6 éve
0