Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

322
Sziasztok! Igazából ez most egy olyan kérdés lesz amelyben a ti véleményeteket és segítségeteket szeretném kérni. Angolt tanulok már évek óta és segítséget szeretnék kérni, hogy ti hogyan készültök fel a szódolgozatra. Sajnos nem nagyon marad meg az összes szó ha csak olvasom a szavakat szóval azt szeretném kérdezni hogy ti hogyan készültök fel ebben az esetben a dogára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

3
Szia!

Én hangosan fel is olvasom a szavakat magamnak, kiejtem őket, próbálom valamihez kötni pl. ha az adott szó benne van valamilyen dalban, zenében akkor ahhoz. Hasznosak lehetnek a szókártyák, amit magadnak is meg tudsz csinálni, egy lap egyik oldalára a magyar szót, a másikra az angolt írod és úgy tanulgatod. És érdemesebb lehet a szavakat szókapcsolatokban, rövid mondatokban megtanulni.
0

Szia! Én a Quizlet nevezetű alkalmazást használom, ahol én állítom össze a szavakat, és annyiszor kérdezi vissza a szavakat, hogyha nem is akarod, előbb-utóbb akkor is megtanulod
0

Szia!
Én szókártyákat szoktam készíteni magamnak még középiskolában (egy-egy példamondattal). Így le is írtam a szót, kontextusban is tudtam használni, és a nap bármely szakában elő tudtam vennie és olvasgatni (buszon, ide-oda sétálgatva a városban).
Esetleg a kikérdezés is hasznos lehet, szülő, testvér vagy barát. Öt percet biztosan rászán valaki arra, hogy segítsen neked.
0