Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1207
Valaki tudna segíteni ? most vettük és még nem egészen értem.

1.
Az ABCD téglalap AB oldalegyenesének egyenlete y=3x, átlói az M(12;6) pontban metszik egymást; az AC átló párhuzamos az x tengellyel. Határozzuk meg a B, C, D csúcsok koordinátáit.

2.
Az ABCD téglalap AB oldalegyenesének egyenlete x+y=6, AD oldalegyenesének egyenlete pedig x-y=0. A C csúcs koordinátái (-3;1). Számítsuk ki a téglalap csúcsainak koordinátáit.
előre is köszönöm a segítséget :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az első feladatot megnéztem. Nagyon szép:
1

A 2. feladat is jó, csak az a kérdés, hogy érted-e a választ?
1