Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tz

Főoldal » Középiskola » Kémia
1288
Mekkora az oxigéngáz hidrogénre vonatkoztatott sűrűsége 25°C-on és 0,1MPa nyomáson?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az általános gáztörvénnyel:

pV=nRT
pV=(m/M)RT
sűrűség=m/V=pM/RT

sűrűségO2=m/V=pMO2/RT
sűrűségH2=m/V=pMH2/RT

relatív sűrűség:
sűrűségO2
---------- =
sűrűségH2

pMO2/RT
----------- =
pMH2/RT

A körülmények azonosak mindkét gázra, ezért a p,T kiesik (R állandó szám).

MO2
------ =
MH2

sűrűségO2
---------- = 32/2 = 16 (dimenzió nélküli szám)
sűrűségH2
Módosítva: 6 éve
1