Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tz

Főoldal » Középiskola » Kémia
1525
Mekkora a nitrogéngáznak az oxigéngázra vonatkoztatott sűrűsége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!
Már más is feltette ezt a kérdést, de itt a válasz.
M nitrogéngáz = 24 g / mol
M oxigéngáz = 32 g / mol
vonatkoztatott sűrűség = M nitrogéngáz / M oxigéngáz = 24 / 32 = 3 / 4 = 0.75
0