Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tz

Főoldal » Középiskola » Kémia
321
15,00g széntetrakloridban 1,00g jódot oldottunk. Hány tömegszázalékos lesz az oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
oldott anyag tömege
------------------------------------------ ----*100 = tömeg%
oldat tömege (ami oldószer+oldott anyag)

1,00 gramm
------------------------------- * 100 = (1/16)*100 = 6,25 tömeg%-os
15,00 gramm + 1,00 gramm

Módosítva: 6 éve
1