Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Általános dinamika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
695
Egy 600 m/s sebességgel haladó 60 g tömegű puskagolyó belefúródik egy kötélre felfüggesztett 20 kg tömegű homokzsákba.
Mekkora kezdősebességgel lendül ki a zsák a becsapódás után?
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ütközések vizsgálatánál a lendületmegmaradás törvényét kell figyelembe venni.
A puskagolyó lendülete:
m = 60 g = 0,06 kg
v = 600 m/s
I = ?
--------------------
I = m · v
I = 0,06 kg · 600 m/s
I = 36 kg · m/s

A homokzsák tömege 20 kg, és átveszi a puskagolyó lendületét, azaz I = 36 kg · m/s , itt a kérdés a sebesség.
I = 36 kg · m/s
m = 20 kg
v = ?
---------------
I = m · v --> v = I/m
v = 36 kg · m/s / 20 kg
v = 1,8 m/s
1