Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró

Főoldal » Középiskola » Kémia
979
Mekkora térfogatú 4 gramm hidrogéngáz 25°C-on és 0,1MPa nyomáson?
- 22,41dm3
- 24,5dm3
- 12,25dm3
- 44,82dm3
- 49dm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az általános gáztörvénnyel:
p*V=n*R*T
V(m3)=n*R*T/p

Minden mennyiséget SI alapegységben kell behelyettesíteni:
4 gramm H2=2 mol
25 °C = 298,15 K
0,1 MPa = 101325 Pa

V(m3)=n*R*T/p=2mol * 8,314(J/(mol*K)) * 298,15 K / 101325 Pa = 0,04893 m3 = 49 dm3

Az 5. a jó válasz.
1