Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
776
Kedves csoportársak!Segítséget szeretnék kérni a következő feladatokba!köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
22.
a 15-5x≥25 /-15
-5x≥10 /:-5
x≥-2
A -2 és a nála nagyobb számok a jók.
b 42-7x<35 /+7x
42<35+7x /-35
7<7x /:7
1<x
2, 3, 4 és a nagyobb számok a jók.
c 15-8x>27 /+8x
15>27+8x /-27
-12>8x /:8
-1,5>x
-1,4 és alatta.
d 12-5x>15 /+5x
12>15+5x /-15
-3>5x /:5
-0,6>x
-0,7; -0,8 és lefele.
e 5,3-2,5x≤-2:(-5) /·(-5)
-26,5+12,5x≤-2 /+26,5
12,5x≤24,5 /:12,5
x≤1,96
1,96; 1,95 és lefele.
f 45x:(-9)≥3,5 /·(-9)
45x≥-31,5 /:45
x≥0,7
0,7; 0,8 és felette.
g 0,5x·(1-1,5)>-2
0,5x·(-0,5)>-2 /:-0,5
0,5x>1 /:0,5
x>2
3; 4; 5 és felette.
h 1+0,7(-x)<4,5 /-1,7
-x<2,8 /:-x
x<-2,8
-2,9; -3 és lefele.
i -8x:(2-2,3)≤(-2)³
-8x:0,3≤-8 /·0,3
-8x≤-0,24 /:-8
x≤0,03
0,03; 0,02 és lefele.
j 1-5x:(3-3)>1
1-5x:0>1 nullával nem lehet osztani.
k (5-7,5)x>(-2)³
-2,5x>-8 /:-2,5
x>3,2
3,3; 3,4 és felette.
l x:(-1)⁹≤3,5 /·(-1)
x≤-3,5
-3,5; -3,4 és lefele.

23
a 5(2-x)=12x
10-5x=12x /+5x
10=17x /:17
0,58=x
b x-(3-x)<8
x-3+x<8
2x-3<8 /+3
2x<11 /:2
x<5,5
5,4; 5,3 és lefele.
c (18-12x):(-6)>1 /·-6
18-12x>-6 /-18
-12x>-24 /:-12
x>2
3; 4 és felfele.
d 5-2x-(3+2x)=2
5-2x-3-2x=2
2-4x=2 /-2
-4x=0 /:-4
x=0
h (12x-30):(-6)-(1-2x)=5x-(x-12)
(12x-30):(-6)-1+2x=5x-x+12
-2x+5-1+2x=5x-x+12
4=4x+12 /-12
-8=4x /:4
-2=x
i 4(18-5x)-12(3x-7)<15(2x-16)-6(x+14)
72-20x-36x+84<30x-240-6x-84
156-56x<24x-156 /+156
312-56x<24x /+56x
312<80x /:80
3,9<x
4; 4,1 és tovább.

Ha valami nem érthető, írj nyugodtan.
1

Nagyon szépen köszönöm!
0

Köszönöm!
0