Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni nekem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
768
Egyenletek megoldása a valós számok halmazán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ez az A
0

A második talán:
1/2gl * (x²+5x+3)
végeredmény: 1/2glx²+5/2glx+3/2gl
0

1/2lg(x2+5x+3)=lg(4x-1)
lg x2+5x+3 =lg(4x-1)
log függvény szig.mon. miatt a log elhagyható:
 x2+5x+3 =4x-1

Innen megy már?

S persze figyelj a feltételre a log miatt!
x2+5x+3>0
és
4x-1>0

Ezeket is számold ki. Ez megy?

Ha nem. Levezetem tovább, csak szólj. ;)
Módosítva: 9 éve
0