Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
369
Sziasztok! 100köbdeciméter térfogatú hélimmal töltött gázpalack sűrűsége164 gr / köbméter mennyi atomot tartalmaz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
²²²³³tömeg=térfogat*sűrűség=0,1m³ *164 g/m³ =16,4 g → ennyi He van a palackban.
1 mol He 4 g → 16,4 g 4,1 mol
molnyi anyagban 6*10²³ db részecske, jelen esetben atom van,
tehát a 4,1 mol 4,1*6*10²³ db atomot tartalmaz (24,6*10²³ =2,46*10²² db He atom)
1