Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2096
150 g 60 százalékos sóoldathoz 100 g vizet adunk. Milyen töménységű oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 150 g oldatnak 60%-a az oldott anyag
vagyis:
100% 150g
1% 150: 100= 1,5 g
60% 1,5*60= 90g oldott anyagot és 60 g (150-90) oldószert tartalmazott az eredeti oldat.
Az oldószerhez hozzáadunk még 100 g-ot. Így 160 g lesz.
tömeg%= moa/mo*100= 90/ 160*100=56, 25%
56, 25 m/m%-os a kapott oldat.
0