Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
2/3 x = 8
Valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Beszorzod az egyenletet 3-mal, hogy ne legyen nevező és könnyebb legyen számolni.
Így lesz 2X=24. Ezt elosztod 2-vel, hogy csak egy X maradjon.
X=12
2