Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
815
Egy szabályos gúla térfogata 1000cm³, az alaplapja 6cm oldalú hatszög.
-Mekkora a gúla felszíne?
-Mekkora szöget zárnak be az oldallapjai az alaplappal?
-Hány %-a a gúla felszíne a térfogatnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V= Txm amiből az alapterület= 6x6xsin60/2=15,58 cm ezt vesszük 6szor ami 93,53cm.
Ebből tudjuk hogy V/T=m m=10,69cm.
A=6x6xgyök3+6x6x10,69=436,39négyzetcm.
Szög: tangens tétel. 10,69/6=tangens alfa
A/V=43%
U.i.: hajrá holnapra:DD
0