Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki elmagyarázná? Hogy kell az ilyen feladatokat megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2411
PL:
Mennyi a felsorolt számok 5-ös, 10-es, 25-ös maradéka?
125, 312, 473, 1948, 6355, 13 475 Hogy kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, Oszthatóság, feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elosztod a számokat 5-tel, 10-zel és 25-tel, és ami marad, az lesz a maradék.

Másik lehetőség: elosztod a számokat számológéppel, a végeredmény egészrészével megszorzod az osztót, a szorzat eredményét kivonod az osztandóból, és amit kaptál, az a maradék, például:

6355 25-ös maradéka:
elosztjuk 25-tel: 6355:25=254,2, ennek az egészrésze 254.
visszaszorzunk 254-gyel: 25*254=6350
a kapottat kivonjuk 6355-ből: 6355-6350=5, tehát a maradék 5 lesz.

Ha tudod az oszthatósági szabályokat, ránézésre meg lehet mondani.
1

Köszi
0