Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, pitagorasz

Főoldal » Középiskola » Matematika
671
"Számisd ki a szabályos háromszög magasságát és területét, ha oldala a megadott szakasz!
a) 7 cm b) 10,9 dm c) 14 cm d) 36 cm e) 105 mm

Mekkora a szabályos háromszög oldala, ha magassága a megadott szakasz?
a) 9,53 cm b) 3,46 mm c) 15,588 m d) 18,186 dm e) 43,3 cm

Számísd ki a négyzet átlójának hosszát, ha oldala a megadott szakasz!
a) 9 cm b) 11,1 cm c) 21 dm d) 76 mm e) 0,83 m"
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, A, pitagorasz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Úgy kell megcsinálni, hogy a szabályos háromszöget ha a tükörtengelyénél kettészeljük akkor kapunk két egyforma derékszögű háromszöget, erre már alkalmazható a pitagorasz tétel ( a a másodikon+b a másodikon = c a másodikon) Mostmár be tudod helyettesíteni az értékeket, figyelj arra, a derékszögű háromszög oldalaival számolj! A négyzetnél is ugyanezt kell csinálni, csak ott az átlójánál szeld ketté.
0

Ezek a képletek segíthetnek:

Szabályos háromszög esetében : m= (a x gyök3) / 2
Ebből a = (2*m*a) / gyök3

T= (a négyzet * gyök3) / 4
( a=háromszög oldala)

Négyzet átlója: a x gyök2
( a=négyzet átlója)

Ha írásban nem követhető, küldök képet. :)
0