Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1475
Határozzuk meg az egyenlő szárú háromszög területét ha alapjai 42cm és egyik szára 72cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Behúzod a háromszög alaphoz tartozó magasságát, ekkor olyan derékszögű háromszöget kapsz, az az átfogó 72 cm, a befogók hossza 21 cm és M, erre felírjuk Pitagorasz tételét:

21²+M²=72²
441+M²=5184
M²=4743
M=~68,87 cm.

A háromszög területe: oldal*oldalhoz tartozó magasság/2=42*68,87/2=1445,64 cm².
0