Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2262
Egy 20 kg tömegű test felemelése közben 400 J munkát végeztek. Milyen magasra emelték fel a testet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
W = 400 J
m = 20 kg
g = 9,8 m/s2
h = ?
-----------------
Wemelési = Femelési · h = m · g · h --> h = W / (m · g)
h = 400 J / (9,8 m/s2 · 20 kg)
h = 2,04 m
0