Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, vödör

Főoldal » Középiskola » Fizika
1615
Egy 2 kg tömegű vödröt felhúztak a 10 m állványra. Mennyi homok volt a vödörben, ha az emelés közben végzett munka 1400 J?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Wemelési = Femelési · h = m · g · h
h = 10 m
m = 2 kg
W = 1400 J
Nézzük meg hogy kijön-e ?
1400 J = 10 m · 2 kg · 9,8 m/s2
1400 J ≠ 196 J

1400 = 10 · (2 + m) · 9,8
1400 = 196 + 98m
1204 = 98m
12,28 = m

Azaz 12,28 kg homok van a vödörben

Ell.: 1400 J = 10 m · 14,28 kg · 9,8 m/s2
1400 J = 1400 J
1