Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, szikla

Főoldal » Középiskola » Fizika
1344
Mennyi munkát végez a gravitációs mező egy 600 N súlyú szikladarabon, miközben az 10 métert szabadon esik? Milyen energiaváltozások nagyságát tudjuk ezekkel az adatokkal megadni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
W = F · s
W = 600 N · 10 m
W = 6000 J

Ebből megtudhatjuk helyzeti energia változását, ami a szabadesés után 0, illetve a mozgási energiát is ki lehet számolni, ami a szabadesés végeztével szintén 0.
0