Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, emelő daru

Főoldal » Középiskola » Fizika
1789
Emelő daruval egy 2000 kg tömegű testet 10m magasra emeltek. Mekkora az emelési munka? Mennyi a test helyzeti energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Wemelési = Femelési · h = m · g · h
m = 2 000 kg
h = 10 m
g = 9,8 m/s2
----------------
W = 2 000 kg · 10 m · 9,8 m/s2
W = 196 000 J = 196 kJ

Ehelyzeti = Wemelési (ha alapból 0 m magasan volt)
Módosítva: 6 éve
0