Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szerves kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1059
Ha 1 mol ecetsavat aminoecetsavvá alakítunk, akkor hány %-os lesz a tömegnövekedés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol CH3COOH = 12 + 3 + 12 + 16 + 16 + 1 = 60 gramm

amino-ecetsav: H2N-CH2-COOH tömege: 2 + 14 + 12 + 2 + 12 + 16 + 16 + 1 = 75 gramm

A tömeg növekedés: (75-60)/60*100=25%
1