Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör

Főoldal » Középiskola » Matematika
784
Vizsgáljuk meg, hogy a következő egyenletek közül melyik lehet kör egyenlete? Határozzuk meg a kör közeppontjának a koordinátáit és a kör sugarát.
a, x²+y²=25
b, x²+y²-10=0
c, x²+y²+4x-6y-36=0
d, x²+y²+4x-9y+40=0
A feladat megoldásához egy magyarázat sokat segítene. Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kedves Brigi! Nagyon örülök, hogy a megoldás módjára is kíváncsi vagy. Ha megnézed a youtube csatornámon A következő videót, akkor meg fogod érteni a feladatodat.
https://www.youtube.com/watch?v=bMC-wMV7mvc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=12
De a teljes koordináta geometriához készítettem segítő videókat, igaz a hangprogram nem a legjobb.https://www.youtube.com/watch?v=K2WAFy67Uhc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6
Ha még mindig nem értesz valamit, akkor kérdezz rá. Üdv.
0