Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Salétromsav tömegének hány százaléka......

Főoldal » Általános iskola » Kémia
409
Valaki eltudná magyarázni,hogy hogy kell kiszámolni ezt:
A SALÉTROMSAV tömegének hány százaléka hidrogén, nitrogén és oxigén?

Gondolom százalékszámítással..de nem tudom :O
Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, kémia, százalék, 8. osztály, sav, salétrom
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Igen, % számítással.

Ehhez szükség van a salétromsav képletére, tömegére és az alkotóelemek tömegére.

salétromsav képlete: HNO3
hidrogén tömege: 1 g
nitrogén tömege: 14 g
oxigén tömege: 16 g
salétromsav tömege: 1+14+3*16=63 g

hidrogén tömeg%:
1
----*100=1,6 tömeg%
63

nitrogén tömeg%:
14
----*100=22,2 tömeg%
63

oxigén tömeg%:
48
----*100=76,2 tömeg%
63
Módosítva: 6 éve
1