Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1054
A piacon almát és körtét vettem, összesen 8 kg-ot. 1 kg alma 170 Ft-ba, 1 kg körte 210 Ft-ba került, és összesen 1480 Ft-ot költöttem. Mennyi körtét és mennyi almát vettem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, házi, házifeladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Almából: 5 kg-ot vettem aminek az ára 170 forint volt/ kg
170 X 5= 850 forint
1480-850=630
630: 210=3
Körtéből 3 kg- ot vettem a piacon.
Válasz: almából 5 kg-ot körtéből 3 kg -ot vettem a piacon, összesen 8 kiló gyümölcsöt vettem 1480 forintból.
Remélem tudtam segíteni.
1