Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséééég!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
420
mennyi a munka ha az erő 100 N, az elmozdulás 5 m, szögük 45
Az erő 100 N, az elmozdulás 5 m, szögük 135˚
Az erő 100 N, az elmozdulás 5 m, szögük 0˚
Az erő 100 N, az elmozdulás 5 m, szögük 180˚
Az erő 100 N, az elmozdulás 5m, szögük 120˚
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A munka F erővektor és az s elmozdulásvektor skaláris szorzata:

W = F · s · cos(α)

W1 = 100 N · 5 m · cos(135⁰) = -353,55 J (a munka negatív, ha α > 90⁰)
W2 = 100 N · 5 m · cos(0⁰) = 500 J
W3 = 100 N · 5 m · cos(180⁰) = -500 J
W4 = 100 N · 5 m · cos(120⁰) = -250 J
0