Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Egy síkidom területe 10 cm2. Ezt a síkidomot háromszorosára nagyítjuk. Mekkora lesz a felnagyított síkidom területe?
Kiegészítés, segítség:területek aránya= a nagyítás arányának négyzete, ennek jele:
T2
— = λ², ahol λ= a nagyítás aránya
T1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most mi a kérdés?
A kettő aránya 3, vagyis λ=3
Vagyis λ2=32=9
10*9=90
90 cm2 a felnagyított síkidom területe.
0