Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány

Főoldal » Középiskola » Matematika
613
Egy 216 literes tartály magassága kétszer akkora, mint a hozzá hasonló tartály magassága. Hány literes a másik tartály?
Kiegészítés, segítség:térfogatok aránya= a kicsinyítés arányának köbe, ennek jele:
V2
— = λ³, ahol λ=a kicsinyítés aránya
V1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megint....
λ=2
λ3=2³=8
216/8=27
27 literes a másik tartály
0