Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény, áramerősség,

Főoldal » Középiskola » Fizika
486
A hősugárzó áramerőssége 3A, miközben a feszültsége U = 220V.
a) Mekkora a teljesítménye?
b)Mennyibe kerül a használata novemberben, ha naponta
4 órát üzemel és az elektromos energia egységára 50 Ft / kWh ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I = 3 A
U = 220 V
P = ?
------------
P = U · I
P = 220 V · 3 A
P = 660 W

Ennek a fogyasztása 0,66 kWh.
Ha 4 órát üzemel naponta novemberben, akkor az 30 · 4 = 120 óra.
Összesen tehát 120 h · 0,66 kW = 79,2 kWh a fogyasztása ez idő alatt.
Ha egy kWh 50 Ft, akkor 79,2 kWh: 50 · 79,2 = 3960 Ft.
0