Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feszültség, teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
536
3.) Egy hajszárító 4,4 kWh elektromos energiát fogyaszt 5 óra alatt, ha 220V feszültségre van kapcsolva.
a) Mekkora a hajszárító teljesítménye?
b) Mekkora a hajszárító áramerőssége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
5 óra alatt fogyaszt el 4,4 kWh-t --> 1 óra alatt 4,4 kWh / 5 h = 0,88 kWh vagyis a teljesítmény
0,88 kW = 880 W .

P = 880 W
U = 220 V
I = ?
-----------
P = U · I --> I = P/U
I = 880 W / 220 V
I = 4 A
0