Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feszültség, teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
385
2.) Egy izzó áramerőssége 0,3 A, ha U = 220V feszültségre van kapcsolva.
a) Mekkora az izzó teljesítménye?
b) mennyi elektromos energiát fogyaszt el egy hét alatt, ha naponta 5 órán át üzemel ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I = 0,3 A
U = 220 V
P = ?
-----------
P = U · I
P = 220 V · 0,3 A
P = 66 W

Egy óra alatt a fogyasztása 66 Wh. Egy hétig üzemel napi öt órát, azaz összesen 35 órát.
A fogyasztása így: 35 h · 66 Wh = 2310 Wh = 2,31 kWh
0